Web 2.0 Suomessa

Jere Majavan lista suomalaisista uuden polven www-sovelluksista on surullista luettavaa. Listatuista ehkä Amppareissa on jotain ideaa, Herkut on vain Scuttlen instanssi ja siten yhtä paljon web 2.0:aa kuin mikä tahansa WordPressin asennus. Muita mainittuja en viitsi edes kommentoida, ettei tule paha mieli. Onko tässä todellakin lista siitä, mitä Suomessa osataan?

Ei!

Lisäisin listalle yhden palvelun, jonka rinnalla kaikki Majavan listan palvelut jäävät puuhasteluksi.

Igglo on kohuttu kiinteistövälityspalvelu. Igglo on myös merkkipaalu suomalaisessa web-suunnittelussa. Se toteuttaa monia web 2.0:n periaatteita. Siinä on loistava käyttöliittymä, hyvä standardituki, kelpo saavuttavuus ja innovatiivinen konsepti. Se valjastaa kävijänsä tekemään työtä palvelun eduksi, molempien hyötyessä. Tekijöillä on ollut aimo annos rohkeutta.

Igglo on Suomen web 2.0:n ikoni.

(Kuuluvatko ylisanatkin web 2.0:aan?)

7 Replies to “Web 2.0 Suomessa”

  1. Lähdin tekemään listaa innostuneena, mutta lyhyeenhän se tyssäsi. Blogilista ja vuodatus ovat myös toisaan teknisesti aika kaukana web 2.0:sta, sikäli kun termillä viitataan tietynlaiseen tekniseen arkkitehtuuriin. Molemmat toteuttavat kyllä sen sosiaalista “missiota”. Ja hö, luulin tosiaan, että Herkut olisi itsenäinen projekti.

    Hienolta ja hyödylliseltähän tuo Igglo vaikuttaa. Kakspistnollaa nimeä ja disainia myöten.

  2. Web 2.0:n hidas maihinnousu johtuu mielestäni kotimaisen materiaalin puutteesta. En tiedä yhtään APIa suomalaiseen tietokantaan. Kestää vielä vuosia ennen kuin veronmaksajien omistamat julkiset tietokannat ovat Web 2.0 -kelpoisia. Juna-aikataulutkin ovat PDF-muodossa.

    Jenkkejä hemmotellaan useammankin ajax-kartaston APIlla ja jopa pelastusviranomaisten hälytyslähdöt on joissakin kaupungeissa saatavana RSS-syötteenä.

  3. Joo, pakko sanoa, että on Suomen 2.0 skene on yhä valitettavan passiivista. Täällä Hollannissa mennään kovaa vauhtia eteenpäin, kilpailukin aiheesta on jo menossa http://web20awards.nl/ ja paikalliset digihemmot listaavat kilpaa maailman ja Alankomaiden 2.0 virityksiä. (http://bobstumpel.blogspot.com/)

    Mikä on, että Suomessa ei innostuta aiheesta. Verkko menee eteenpäin ja lujaa. Ja Suomessa tehdään nettipalveluita yhä lähes samalla mallilla kuin 2001. Ei hyvä, ei hyvä.

Comments are closed.