Chromium Release Notes 2.0.156.1 – Automaattivieritys Chromeen, joku siis oikeasti haluaa käyttää sellaista

Olin aina ajatellut, että automaattiskrollaus on ehkä turhin feature mitä selaimista löytyy. Vaan joku sitäkin ilmeisesti käyttää:

Autoscroll. Many users have asked for this and (thanks to our WebKit update), we now offer autoscrolling. Middle-click (click the mousewheel on most mice) on a page to turn on autoscroll, then move the mouse to scroll the page in any direction.

Miksi ihmeessä, se ei tuosta selvinnyt.

Mutta muuten 2.0:n kehitysversiossa on kunnioitettava määrä ihan tarpeellisiakin uudistuksia.

dev.chromium.org/… →

7 Replies to “Chromium Release Notes 2.0.156.1 – Automaattivieritys Chromeen, joku siis oikeasti haluaa käyttää sellaista”

  1. Turha? Hämmentävää, omaan makuun tuo on aika nerokas lisä rullan ohelle. Jos selaa päivän aikana tolkuttomasti sivuja, hakkaa kevyellä liikkeellä ohjattava ja “portaattomalla” nopeudensäädöllä liukuva selaus sen keskirullan äänekkään rämppäämisen 10-0.

    Toiminnon nimi on kyllä huono, sillä eihän siinä mitään automaattista ole.

  2. Kukin tavallaan, tietenkin.

    Olen katsellut vierestä kun lukuisat ihmiset (minä itse mukaan lukien) hermostuvat, kun automaattivieritys kytkeytyy päälle vahingossa, useimmiten juuri väärällä hetkellä. Osittain hermostumisesta ja osittain toiminnon “tehokkuudesta” seuraa, että sijainti dokumentissä menetetään totaalisesti. Siitä taas seuraa lisää hermostumista.

    Minusta automaattivieritys on myös äärimmäisen epätarkka tapa vierittää haluttuun kohtaan. Jos pitää vierittää enemmän, turvaudun näppäimistöön tai tarraan kiinni hissistä. Molemmat tavat ovat huomattavasti eksaktimpia ja useimmiten myös siksi nopeampia.

    Mutta minä taidankin olla kontrollifriikki.

  3. Tuota palkkiin tarttumista en ole koskaan oppinut. Sihtaaminen siihen tuntuu jotenkin vaivalloiselta.

    Hmm. Hermostumispointti on hyvä. Nyt kun miettii, niin taisin ottaa naapurityöpisteen koneesta autoskrollin pois kun se aiheutti sekaannusta :D Pitäisikö sen olla opt-in?

  4. Jep, hankalasti osuttavaa palkkia käytän vain, jos vain hiirikäsi on käytössä, dokumentti on hyvin pitkä ja tiedän haetun kohdan sijainnin suunnilleen. Hakemisesta tuli mieleen, että “Search for text when I start typing” on yksi älyttömän kätevä tapa siirtyä sivun sisällä.

    Opt-in voisi olla hyvä, niin harva tuota minun tietämykseni mukaan käyttää.

  5. Aihetta sivuten, olen miettinyt, että pitäisi kasata työpaikalle sellainen “tätiystävällinen” työteho-opas, jossa esitellään mm. pikanapit ja erilaiset skrollausoptiot ja pikakuvakkeiden käytöt, jne. jne.

    Yllättävän monet käyttävät copy-pastea valikoiden kautta ja skrollailu on vierityspalkin pienten nuolinappien varassa.

  6. Hyvä idea, mutta veikkaan vain, ettei sellainen tule luetuksi, vaikka kuinka tätiystävällinen olisi. Useimmat ihmiset eivät edes halua oppia uusia tappoja tehdä asioita. Kokevat sen henkisenä rasitteena, jota taas halutaan viimeiseen asti vältellä.

    Sitä ei voi tällainen informaatio- ja työtehonarkkari ymmärtää, mutta alkaa silti hiljalleen hyväksyä.

    Toki jossain vaiheessa tehokkaampien tapojen opiskelu ei maksa enää itseään takaisin ja muuttuu itsetarkoitukseksi. Useimmilla vain moinen piste on vielä hyvin kaukana.

  7. Joo, ei pelkällä oppaalla pitkälle pötkitä. Meillä otetaan vinkkejä kyllä kernaasti vastaan jos ne oikeasti helpottavat työtä. Ongelmana on vain, että ilman näkyvillä olevaa lunttia oikopolut unohtuvat.

    Taannoin pidin ikääntyneille työkaverille kaksiosaisen opastuksen. Ensin kurkin olan yli mitä ne tekee (osa tehtävistä oli kaikille samoja, joten oli neuvojalle aika helppoa) ja mikä mättää, sitten vedin pienen keskustelevan työpajan, jonka perusteella noukittiin parhaat vinkit ja tehtiin jokaiselle oma luntti.

Comments are closed.