Ärsytyskynnykseni ylittyi eilen, kun luin Digitodayn pikku-uutisen Sonyn digikamerasta, jossa Tommi Kalliokoski kirjoitti toistuvasti “Ethernet kaapeli”, niin otsikossa kuin itse jutussakin.
Palautteeseeni hän vastasi selittäen virhettään ainaisella kiireellä. (“Niin kiireellä kirjotellaan välillä juttuja, että joskus saattaa pieniä virheitä jäädäkkin.” (korostus minun)) Minusta tämä ei ole lainkaan hyväksyttävä selitys, sillä eihän ammattimaisen kirjoittajan tarvitse käyttää ylimääräistä prosessoritehoa suomen kieliopin miettimiseen. Selkeät typot hyväksyn huomattavasti helpommin kuin tällaisen, jo ala-asteella selkäytimeen tarttuvien perussääntöjen vastaisesti säännönmukaisesti kirjoittamisen.
Selitys moiselle tekstille lienee se, että Digitoday maksaa uutisista avustajille huomattavan vähän eikä homma siten kiinnosta riittävän ammattitaitoisia henkilöitä. Vaikka palvelu on täynnä mainoksia, eivät ne ilmeisesti tuota tarpeeksi. Ongelmia on myös itse verkkosivuissa, jotka pohjautuvat www-sivuilla käytettynä usein kovin kömpelöihin käyttöliittymiin johtavaan Notes-tekniikkaan. Pahin ongelma on, että etusivulle nostettuja uutisia ei pääse lukemaan suoraan, vaan on ensin navigoitava linkistä aihealueen etusivulle josta uutinen on etsittävä itse. Toisaalta taas saitin “Muut artikkelit aiheesta” on mainio toiminto.
Ulkoasun siistiminen, määrä ei korvaa laatua -ajattelun omaksuminen ja pienten käyttöliittymällisten asioiden korjaaminen, siinä reseptini Digitodayn virittämiseksi huippukuntoon.