IT:tä ei ole omassa

This post is a translation of the original There is no IT.

Itse itseään “kokeneeksi IT-ammattilaiseksi” tituleeraava henkilö mietti ääneen Facebookissa tänään, miksi ihmeessä Twitter on niin suosittu. Twitter on, tämä IT-ammattilainen sanoi, “surkein sovellus mitä on olemassa”.

Hänellä oli kaksi syytä: se on sosiaalinen ja merkkien määrä on rajoitettu.

Olen hämmästynyt että minun pitää selittää tämä sinulle vuonna 2016. Sinulle, kokenut IT-ammattilainen.

Hyvä IT-ammattilainen, ihmettelen, onko sinulla yhä työpaikkaa. Et ainakaan työskentele Nokialla, koska sinun kaltaisillesi on varmasti annettiin potkut jo kauan aikaa sitten. Mutta samalla aivan liian myöhään.

Pahoittelen, että minun täytyy kertoa tämä sinulle, mutta mikään määrä IT-kykyjä maailmassa ei auta sinua ymmärtämään miksi Twitter on niin suosittu.

Se johtuu siitä, että IT:tä ei ole olemassa. Koska kaikki on IT:tä.

Et voi ymmärtää Twitteriä IT:n näkökulmasta. Et voi ymmärtää mitään sovellusta siitä näkökulmasta tänä päivänä.

Nyt pitää ymmärtää ihmiset. Jossa sanalla nyt tarkoitan, että olisi pitänyt ymmärtää se jo vuosia sitten.

Olen onnellinen, että sinun kaltaisesi eivät enää tee sovellusvalintoja. Sen sijaan tavalliset ihmiset tekevät. Demokratia voitti ja sinän ja sinun kapea näkökulmasi äänestettiin ulos.

Toki on vielä paljon isojen yritysten IT-työpaikkoja, joihin voit mennä piiloon toistaiseksi. Mutta aikasi on tullut.

Niin, ja Twitter on yksi hienoimpia sovelluksia mitä on olemassa. Siinä on vaikka kuinka upeita ominaisuuksia ja herran tähen me tiedämme, että rakastat ominaisuuksia. Pitää vain katsoa 140 merkin ohi.

Muistatko, kun nauroit iPhonelle, koska siinä ei ollut juuri mitään ominaisuuksia? Ehkä olisit voinut oppia siitä jotain?

Mutta et varmaan taida ikinä oppia.