H1: logo, sivut ja ensimmäiset kuukaudet

Tein yritykselleni uudet sivut. Tai pikemminkin sivun:

Ruutukaappaus h1.fi:stä, jossa iso kuva Akista ja vähän tekstiä.

Logon suunnitteli ja kuvan otti Jaana Björklund.

Teknisesti sivu on luonnollisesti HTML5-muotoa, mutta toimii myös antiikkisessa IE:ssä. Sivun koodi on pyritty minimoimaan, gzip on käytössä ja kaikki muut hyvät käytännöt huomioitu. Logo on tehty manuaalisesti SVG:llä. Ainakin minulle yllätyksenä tuli, että jostain syystä selaimet lataavat tarpeettomasti object:lla upotetun SVG-logon varmistuksena olevan img:n viittaaman kuvan. Se ei ole tässä tapauksessa mikään ongelma, mutta mielenkiintoinen juttu sinänsä.

H1 on toistaiseksi yhtä kuin minä, joten sivutkin saavat heijastella sitä. Mitä sitä piilottelemaan, että yritys on pieni. Jos asiakas pelkää ostaa pieneltä toimijalta, ei se ainakaan teeskentelemällä ratkea.

Yrityksen tavoitteena ei varsinaisesti ole kasvaa, vaan ensisijaisesti tuottaa onnellisuutta – niin työntekijöilleen kuin asiakkailleen. Kasvua saa toki tapahtua. Niin käy luonnollisesti, jos löydän ympärilleni lisää samoja arvoja jakavia ihmisiä, sekä asiakkaita, jotka haluavat ostaa meiltä työtä. Tähän mennessä olen ainakin itseni työllistänyt enemmän kuin hyvin, joten jonkinlainen kasvu on todennäköistä.

Ensimmäiset reilu pari kuukautta H1 on toiminut kannattavasti ja tavoitteidensa mukaisesti. Omia, erillisiä toimitiloja sillä ei ole, koska työ tehdään joko asiakkaan tiloissa tai kotitoimistossa. Kotitoimisto on kylläkin toistaiseksi sohvan nurkka; kunnollinen työpiste on vasta suunnitelmissa. Kaikki aikanaan: menestyvä yritys keskittyy tuottavan työn tekemiseen eikä tuollaisiin epäolennaisuuksiin.

Ensimmäiset työtehtävät ovat olleet kaikkea maan ja taivaan välillä. Joitain töitä mainitsekin uusilla sivuilla. Mutta kerrottakoon, etten ainakaan kyllästymään ole päässyt.

Vähitellen on myös alkanut muodostua käsitys siitä, minkälaista työtä haluan yrityksen tekevän. Ideaali asiakas tuntuisi olevan keskisuuri yritys, jolle verkko on tärkeä tai erittäin tärkeä osa liiketoimintaa ja joka haluaa maksimoida verkkopalvelunsa tuoton. Muunkinlaiset asiakkaat toki kelpaavat, erityisesti konsultointityyppisiin asiakassuhteisiin.

Oikeastaan ei kannata rajata mitään vielä tässä vaiheessa. Kaikki on mahdollista.

3 Replies to “H1: logo, sivut ja ensimmäiset kuukaudet”

  1. Olen aikeissa ryhtyä yksityiseksi elinkeinonharjoittajaksi (“toiminimi”) ja on tullut kerran jos toisenkin mietittyä juuri sitä kuinka tarkkaan tässä vaiheessa kannattaakaan yrittää rajata yrityksen toimintaa ja kuinka paljon kannattaa “korostaa” sitä että yritys on yhtä kuin minä. Kiitos siis tästä, auttoi tulevaakin yrittäjää.

  2. Mukavan näköinen sivusto ja täytyy sanoa että oletpa hyvän domainin napannut. :)

    Hyviä ajatuksia pienyrityksen markkinoinnista: monesti tuntuu että pienet 1-2 ihmisen yritykset yrittävät kätkeä kokoaan kun monesti parempi olisi kertoa suoraan että “hei, tässä me ollaan”. Tietysti asia on kohtalaisen paljon erilaisempi jos yritys on ensisijaisesti tuotevetoinen ja pyritään tuomaan tuotetta esiin ensisijaisesti. Toisaalta, asiantuntijapalvelutkin tavallaan ovat tuote.

    Sivun lähdekoodia katsoessa oli ihan mielenkiintoinen havaita että CSS-tiedoston nimi oli pelkkä “.css”. Hetken ihmettelin kunnes tajusin että “kyllähän se näinkin toimii”. Hyviä keinoja asioiden koon minimointiin.

  3. Mervi, “kannattaa” on aika vahva sana. Parin kuukauden kokemukseni eivät vielä mielestäni oikeuta sanomaan mikä on kannattavaa. Mutta hauskaa, jos saatoin olla avuksi.

    Daniel, kiitos kehuista. Innostuin mikro-optimoimaan aikani kuluksi, mutta mitään käytännön merkitystähän tuon tason merkkien säästämisellä ei ole. Kieltämättä hauskaa puuhaa silti.

Comments are closed.