Ennalta arvattavat osoitteet — helppoa liikennettä ilmaiseksi

Puolisentoista vuotta sitten panin pikaisesti merkille, että kinopalatsi.fi-osoite ei johtanut mihinkään. Koska olin tottunut silloin Sandrew-Metronomen omistaman Kinopalatsi-elokuvakeskuksen sivuille siirtämään vastaavaa domainnimeä hyödyntäen, tuntui hassulta, ettei Finnkinon kompleksin nimellä päässyt mihinkään.

Nyt kun katson statistiikkaa vuoden verran taaksepäin, huomaan, että tuo äärimmäisen vähän kirjoitustyötä vaatinut sivu on blogini kolmanneksi suosituin. Vuoden aikana sivua on pyydetty noin 1 500 kertaa, eli useita kertoja päivässä. Lähes kaikki kävijät ovat tulleet Googlen kautta hakusanana [www.tennispalatsi.fi] ja sen variaatiot. Tämä luku lienee vain murto-osa siitä käyttäjämäärästä, joka on naputellut domainin selaimensa osoiteriville ja saanut vastaukseksi virheilmoituksen. Jokusen turhautuneen elokuvateatteria etsineen kommentin olen postista jo poistanut, mutta vielä siellä yksi on jäljellä.

Kun Finnkino.fi uudistui viime vuoden marraskuussa ja Finnkino oli ostanut Sandrew Metronomen elokuvateatteriliiketoiminnan, myös www.kinopalatsi.fi-osoite lakkasi toimimasta. Silti Finnkino omistaa edelleen molemmat domainit (linkittäisin Viestintäviraston domain-palvelun asianmukaisille sivuille, mutta palvelun toteuttaja ei ole ymmärtänyt webin viimeisimpiä villityksiä — linkkejä). [Www.kinopalatsi.fi]-haulla ei vanhaan postiini päädy, koska siitä on kirjoitettu paljon muutakin.

Kannattaako Finnkinon noista osoitteista maksaa, jos se ei niitä hyödynnä mitenkään? Molemmat, paikkaan viittaavat osoitteet ovat niitä ensimmäisiä mieleen tulevia, kun ajattelen elokuviin menoa. Yrityksen nimeä ajattelen vasta toissijaisesti. Mitä ilmeisimmin muutkin ajattelevat samaa rataa. Monopolitilanteessa tietysti vaihtoehtoja ei ole, joten oikeaan osoitteeseen päätyy elokuviin todella halutessaan.

Minulle kävijät tietysti kelpaavat. Ehkä pitäisi perustaa elokuvateatteri.