Käyttökokemuksia Macbook Pro:sta Santa Rosa -piirisarjalla

Muutaman viikon uutta Macbook Prota käyttäneenä olen yleisesti ottaen erittäin tyytyväinen. Mutta, negatiivinen ihminen kun olen, listaan tässä vain vastaan tulleita ongelmia tai henkilökohtaisia ärsytyksen aiheita:

  1. Trackpad toimii välillä miten sattuu, varsinkin raahaaminen tökkii. Tämä voi olla yksilövika, mutta ei niin iso ongelma (varsinkaan tällaiselle kaikki näppäinkomennot opettelevalle), että jaksaisin vaatia korjausta.
  2. Useasti olisi hyötyä siitä, että kansi avautuisi enemmän.
  3. Pimeässä huoneessa nukkumista ilmaiseva “hengittävä” valo häiritsee herkän unta. Kone on siis parempi muistaa sammuttaa yöksi, jos sen haluaa jättää samaan tilaan missä nukkuu. Lisäys 29.7.2007: command-option-eject nukuttaa koneen ilman sykkivää valoa. 30.7.2007: Se mitään toimi, normaali nukkumiskomento se vain on. Sammuttaa täytyy edelleen.
  4. Näytön taustavalo ei ole maailman tasaisin eikä värivirheetön katselukulma universumin laajin.
  5. Näppäimistö on muuten aika hyvin oman makuni mukainen, mutta return on liian kapea ja virhepainalluksia tulee jonkin verran. Fn:n sijoittaminen näppäimistön aivan vasempaan alakulmaan on perusvirhe kannettavien näppäimistössä. Onneksi OS X:ssä ei käytetä control-näppäintä yhtä paljon kuin Windowsissa, muuten tämäkin olisi ongelma.
  6. Näytön taustavalon automaattisesti säätyvä taso viehättää aluksi, mutta häiritsee käytännössä enemmän kuin hyödyttää. Jos se ei olisi niin nopea säätämään tasoa pienestäkin valon vaihtelusta, voisi se olla käyttökelpoinen. Näppäimistön taustavalon vastaava ominaisuus toimii paremmin.

2 Replies to “Käyttökokemuksia Macbook Pro:sta Santa Rosa -piirisarjalla”

  1. Tuttuja “ominaisuuksia” PowerBook G4:stä… :) Varsinkin tuo Fn/Ctrl näppäinsekoilu on ärsyttänyt monesti. Tosin kaikkeen tottuu, jopa siihen sykkivään valoon, joskaan itse en edes sulje konetta yöksi vaan jätän auki ruutu pimeänä.

  2. “että jaksaisin vaatia korjausta.”

    Pahinta mitä kuluttaja voi tehdä on jättää valitus tekemättä. Vaikka kyseessä olisi kuinka vähäpätöinen pikkuseikka tahansa, asiaan pitäisi vaatia korjaus ja hyvitykset (tarvittaessa vaikka kuluttajaviranomaisten tuella). Muussa tapauksessa kuluttajat lähettävät sellaista viestiä valmistajille ja myyjille, että mikä tahansa menee läpi ja tilanne riistäytyy vähitellen käsistä. Jo nyt monet valmistajat, maahantuojat ja jälleenmyyjät vedättävät useimpia asiakkaita 6-0, vaikka kyseessä olisi selvästi valmistajan tai myyjän vastuulle kuuluva asia. Itse valitan tarvittaessa vaikka toimitusjohtajatasolle ja tiedän tasan tarkkaan oikeuteni. Joka kerta olen voittanut (en ole asioinut Applen kanssa, huomautettakoon) ja monesti saanut myös suhteellisen hyvät hyvitykset.

Comments are closed.