Yrittäjäksi

Tänään päättyy vähän yli kahden vuoden mittainen työsuhteeni Sinisen Meteoriitin kanssa. Se oli minulle hyvin antoisa.

Olen todella kauan haaveillut oman yrityksen perustamisesta. Kun nyt siihen avautui hyvä tilaisuus, oli se pakko käyttää. Yrityksen toiminta käynnistyy syyskuun alusta. Nimeä ei ole vielä vahvistettu.

Yritys tulee konsultoimaan kaikista verkkoon liittyvistä asioista sekä tekemään parempia verkkopalveluita alusta loppuun asti – vähän totutusta poikkeavalla kaavalla:

  1. Asiakkaan liiketoimintanäkökulma on mukana koko projektin ajan, ei vain alkuvaiheessa. Mitään irrallista teknologia- tai muuta näkökulmaa ei hyväksytä. Teknologiavalinnat tehdään aitojen liiketoimintahyötyjen, ei juuri nyt nörttien mielestä kaikkein seksikkäimmän tai vaikka markkinoinnin luomien keinotekoisten mielikuvien perusteella.
  2. Projektit pyritään pitämään mahdollisimman keveinä siten, että kaikkea ei tehdä heti, vaan kehittäminen hajautetaan pidemmälle aikavälille. Näin kehityspäätökset voidaan tehdään pohjautuen oikeaan tietoon valistuneen arvauksen sijaan.
  3. Työntekijöiden osaamisen jatkuva kehittäminen on yritykselle äärimmäisen tärkeä asia, jotta asiakas saisi parhaan vastineen rahalleen, yritys vahvistaisi tärkeintä kilpailuetuaan ja työntekijät kokisivat työnsä mielekkäämmäksi. Opiskeluun sijoitetaan ajallisesti moninkertainen määrä alan normiin verrattuna, oppimista kannustetaan ja siitä palkitaan. Osaamisen kehittäminen ei saa jäädä pääasiallisesti tekijöiden harrastuneisuuden varaan.
  4. Jos sinulla on tiedossa tehtäviä tai projekteja, joihin voisit tarvita minua tai kaltaisiani moniosaajia, tai jostain muusta syystä olet kiinnostunut juttelemaan lisää, ota ihmeessä yhteyttä.

    Varmaa on ainakin, että tässä osoitteessa tullaan kuulemaan aiheesta lisää.

7 Replies to “Yrittäjäksi”

  1. Erinomaista! Onnea ja menestystä ja toivottavasti ykkönen ja kakkonen pysyvät sääntönä vuodesta toiseen, itsekin niitä yrittää vahvasti ajaa, mutta jotenkin tuntuu että asiakkaita kiinnostaa yllättävän vähän. Uskon kuitenkin, että hyvillä pelaajilla on valinnanvaraa :)

  2. Vihdoinkin – hienoa että sinulta löytyi rohkeutta lähteä yrittäjäksi, osaaminen varmasti riittää.

Comments are closed.