Safari 3 Windowsille

Safari 3 beta Windows XP:ssä: epäonnistunut ACID2-testi

Ihan kiva, mutta miksi ihmeessä?

Tarkemmin ajatellen en keksi kuin yhden syyn. Apple yrittää varmistaa, että kiihtyvällä tahdilla kehittyvät WWW-sovellukset testataan myös heidän selaimellaan. Monen Windowsia käyttävän kehittäjän mielessä selainriippumattomuus tarkoittaa Firefox-tukea — huolestuttava trendi aikana jolloin työpöytäsovellusten valtakausi alkaa hiipua.

7 Replies to “Safari 3 Windowsille”

 1. Acid-testi toimii moitteettomasti omalla Parallels+WinXP-yhdistelmälläni.

 2. Kappas, niinpä tekee. Mukava kuitenkin nähdä joskus oikea beta-versio. Tuntuu että nykyään beta on jo tuotantoversio.

 3. “Mukava kuitenkin nähdä joskus oikea beta-versio. Tuntuu että nykyään beta on jo tuotantoversio.”
  Beta?
  Alphalta tuo kyllä vaikuttaa. Koomisinta on, että lihavoitu teksti piilotetaan. Ja muutenkin hirvittävän buginen. Tosin olisi kyllä kannattanut tehdä paremmin toimiva ennenkuin laitetaan julkiseen jakoon. Monet testaa ja toteaa ei toimi joten ei viiti myöhemminkään asennella.

  Opera on hyvä esimerkki siitä miten beta versiot hoidetaan.

 4. Siis tuohan julkaistiin sen takia, että myös Windows-puolen kehittäjät pääsevät rakentamaan palveluita iPhonelle. Siinä kun on Safari pohjalla myös.

 5. Koska Safari on www-selain, joka noudattaa webin standardeja, julkaisusta on vain vähän etua kehittäjille.

  Jos julkaisu olisi tehty iPhone-“sovellusten” kehittäjiä varten, olisi julkaistu Safari, joka emuloi puhelimen kiinteää pikselikokoa ja kenties jopa kosketusnäyttöä jotenkin. Mutta ei, tämä on ihan kuluttajille suunnattu julkaisu.

  On kestämätöntä kehittää www-sovellusta yhdelle laitteelle. Niin voi tehdä, mutta samalla sulkee ulkopuolelle valtavan potentiaalisen käyttäjämassan. Ihan samasta syystä erillinen mobiili-web ei lähtenyt koskaan lentoon.

 6. No, lähempänä iPhonella toimimista ne sovellukset ovat, jos ne kehittää Safarilla Windowsissa, kuin vaikkapa IE:llä…

Comments are closed.