Blogien blogaaminen blogiin

Vaikka blogit ovat olleet valtavirtaa jo lukuisia vuosia, menevät blogit ja niiden sisältämät kirjoitukset edelleen jatkuvasti sekaisin. Tätä tapahtuu niin arkisessa kielenkäytössä kuin lehtiin painettunakin.

Asia ei voisi paljon yksinkertaisempi olla: blogi on (blogi)kirjoituksista koostuva kokonaisuus, julkaisu. Vähän niin kuin se lehti. Blogikirjoitus (tai posti tai lastu) vastaa paperijulkaisun yksittäistä juttua. Näin yksinkertaista se on, ei lainkaan vaikeaa!

Päivän (“keskustelevammaksi uudistunut”, muuten) Kauppalehti hämmästytti uutisblogi-termillään viitatessaan yksittäiseen kirjoitukseen: Tämä uutisblogi on julkaistu Kauppalehti Onlinessä 4.5. Blogin julkaiseminen on jatkuvaa, joten se ei voi tapahtua vain yhtenä päivänä. No, mainittua sivustoa tutkimalla selviää, että Uutisblogi onkin blogin nimi ja olisi siten pitänyt kirjoittaa isolla alkukirjaimella. Tai ehkä Uutisblogi koostuu uutisblogeista?

Samainen lehti puhuu “blogaamisesta” uudistusta koskevan jutun yhteydessä.

Tässäpä taas blogasin yhden blogin blogiini ihan huomaamatta!

2 Replies to “Blogien blogaaminen blogiin”

  1. Niinno, me yhden geen blogaajat nyt vain olemme kummallinen alalajimme, ja nyt näemmä itse Kauppalehti liittyi meihin.

    Blogimerkinnän ja blogin sotkeminen on tosiaan rasittavaa.

  2. Yle on kanssa kova bloggaamaan, julkaisivat viime kesän yleisurheilukisojen aikaan “uuden blogin joka päivä”. Nyt mm. jääkiekkopuolella on banneri blogiin, joka näyttäisi urlia myöten olevan kolumni.

Comments are closed.