WWW-osoitteen ulkomainonta ei toimi

Internet-sivujen ulkomainonta on aihe, josta minun on pitänyt kirjoittaa monta kertaa aiemmin. En vain ole muistanut, ja se johtuu hyvin yksinkertaisesta ja itse asiaa valaisevasta asiasta. Nimittäin siitä, ettei www-osoitteen ulkomainonta toimi.

Nykyään näkee paljon mainoksia, joiden ainoa sillä hetkellä ymmärrettävä sisältö on www-osoite. Nämä mainokset eivät toimi ilman, että sellaisen nähnyt vierailee osoitteessa. Kuinka moni muistaa vielä kotiin palattuaan nähneensä jonkun satunnaisen veppiosoitteen jonkun bussin kyljessä? Eipä moni. Ja jos muistaa nähneensä, niin muistaako itse osoitetta? Ei.

Verkkoon lämätty mainos ei kerää kävijöitä epämääräisellä ulkomainonnalla. Web on täynnä mielenkiintoisia sivuja. Miksi siis kukaan valitsisi jonkun mainoksen osoitteen, josta ei edes tiedä mitä osoitteessa on tarjolla? Ei kukaan valitsekaan, ellei ennalta ole annettu jotain syytä.

Tällä kertaa vihdoin muistin kirjoittaa aiheesta. En kyllä silti muista kuollaksenikaan, mikä oli se www-osoite, joka tämän reaktion aiheutti.

6 Replies to “WWW-osoitteen ulkomainonta ei toimi”

  1. Tai lehdessä, tai missään muualla missä tietokone internet-yhteyksineen ei ole käden ulottuvilla.

  2. Uskoisin, että web-osoite lehti- ja ulkomainonnassa voi toimia brändin laajentajana ja muistuttamassa kuluttajia, jos samanaikaisesti ajetaan kampanjaa webissä.

    Esimerkiksi siten, että olet aamun lehdessä ja ehkä linja-auton ikkunasta nähnyt uuden webbikaupan (www.isojenpoikienlelut.fi)katumainoksena, saavut työpaikalle, avaat Hesarin sivut ja siellä komeilee saman bannerin mainos. Nyt se näyttää ja kuulostaa jo tutulta, ja aiemmin herännyt mielenkiinto saattaa herätä uudelleen. Ero on se, että nyt tietokoneella istuessa web-linkki on yhden klikkauksen päässä.

  3. Esimerkkinä edellisestä tulee mieleen Igglo, joka on mainostanut aika laajasti lehdissä, televisiossa ja webissä.

    En tosin osaa sanoa miten tuo on toiminut, itse päädyin Igglon sivuille jo silloin, kun lehdet uutisoivat näistä kuvista valittamista.

  4. Toki. Pointti olikin, että pelkkä www-osoitteen maininta jossain kaukana lähimmästä tietokoneesta ei johda mihinkään.

Comments are closed.