Yksi salasana

MacHeistin sovelluksista yksi ennalta mielenkiintoisimmista oli 1password. Asennuksen jälkeen ohjelma ei juuri tarjonnut vinkkejä seuraavaan steppiin, joten käyttöönotto jäi. Katsoinpa sitten MacBreakin jakson jossa yhtä tekijöistä haastateltiin Macworldissa. Ylitsevuotavat kehut johdattivat katsomaan valmistajan oman esittelyvideon sovelluksesta. Olin myyty (mikä ei tietysti sinänsä vaatinut paljon, koska softan jo omistin).

Ennen 1passwordia käytin SuperGenPass-bookmarkletia. Sitäkin ennen käytin muutamaa kierrätettävää salasanaa, mutta salasanajupakka sai heräämään.

SuperGenPass generoi yhdestä salasanasta kullekin sivustolle oman salasanan — mikä sinänsä on erittäin toimiva idea, koska tuo bookmarklet toimii selaimessa kuin selaimessa. 1password on kuitenkin monipuolisempi ja joustavampi ratkaisu. Ainoa huono puoli on toimivuus OSX:ssä. Jos salasanoihin pitää päästä joskus käsiksi Windowsissa, ei ratkaisu olekaan enää niin mukava. Salasanat saa kuitenkin vietyä monipuolisesti muun muassa HTML-tiedostoksi, jossa salasanat on asianmukaisesti salattu ja niiden avaaminen vaatii salasanan.

Koska salasanat tallentuvat Keychainiin, ovat ne synkronoitavissa .Macin kautta useille koneille. .Mac kuitenkin maksaa rahaa eikä auta Windows-ongelmaan. 1Passwordia kehittävä Agile Web Solutions on tuomassa My1Password-palvelua, joka lupaa universaalin pääsyn salasanoihin. Mukaan pääsee toistaiseksi vain kutsusta.

Lopuksi pieni vinkki. Jos tallennat salasanoja selaimeen, aktivoi edes master-salasana. Se onnistuu Firefoxissa asetusten Security-välilehdellä. Näin salasanasi ovat edes vähän paremmin suojattuja eivätkä kenen tahansa koneelle sattuvan luettavissa.

2 Replies to “Yksi salasana”

  1. Minäkään en äkkiseltään tajunnut, mitä 1P:n piti tehdä, mutta täytyypä tästä rohkaistuneena selvittää, kun itsekin menin Heist-paketin hankkimaan.

Comments are closed.