Internet Explorer 8 lupaa paljon hyvää web-kehittäjille

Ilmeisesti ennen aikojaan on verkkoon vuotanut linkki sivustoon (via), joka esittelee IE 8:n uusia ominaisuuksia ja tarjoaa beta 1:n ladattavaksi. Lataus- ja lisätietolinkit eivät kirjoitushetkellä toimi (Päivitys: white paper -linkit alkoivat heti julkaisunapin painamisen jälkeen toimia. Päivitys 2: latauslinkkikin toimii nyt.), mutta alasivuilla on silti mielenkiintoista informaatiota.

Aktiviteetit ovat mielenkiintoinen innovaatio. Niillä voidaan laajentaa sivuston ja käyttäjän interaktiota muillekin sivustoille. Tavallaan ne ovat köyhän miehen selainlaajennuksia, mutta yksinkertaisen oloisessa XML-formaatissa, minkä oletettavasti mikä tahansa selain voi implementoida. Iso kasa Firefoxin sivustokohtaisia laajennuksia muuttuu turhaksi jos näitä joskus aletaan tukea.

WebSlices vaikuttaa paljon ominaisuudelta, jota Firefoxiin ainakin suunniteltiin, mutta on selvästi pidemmälle jalostettu. En vain saa päähäni tuliko sitä siihen koskaan ja millä nimellä sitä kutsuttiin. Implementaatio oli joka tapauksessa täysin erilainen, tämä pohjaa ehkä vähän oudosti hAtomiin. Idea on kuitenkin, että kirjanmerkki itsessään sisältää päivittyvää informaatiota.

Listalla on myös paljon muuta kivaa, CSS 2.1-tukea kehutaan ja data-URI-tuki on lisätty. Jonkinlainen ratkaisu on kehitetty back-nappulan rikkovan Ajax-sivupäivityksen ongelmaan. Datan tallennus selaimelle (DOM Storage) on implementoitu ja offline-tilan havainnointi JavaScriptillä onnistuu, aivan kuten Firefox 3:ssa. Selectors API:kin on implementoitu.

Kaikenkaikkiaan varsin loistava paketti. Kun vielä tajusivat valita uuden standarditilan oletukseksi meta-tagilla kikkailun sijaan, niin ei voi muuta olla kuin tyytyväinen.

Aiheeseen liittyen:

3 Replies to “Internet Explorer 8 lupaa paljon hyvää web-kehittäjille”

Comments are closed.