Podcastien synkronointi on helpompaa iTunes 7.1:ssä

Minulle tärkein iTunes 7.1:n uusi ominaisuus on helppo nimetä. Siitä ei pidetty meteliä, joten onnistuin olemaan huomaamatta koko asiaa ennen kuin vasta äskettäin. Kokoruudun Cover Flow se ei ollut.

Aikaisemmissakin iTunesin versioissa jokaisen jakson vieressä oli sininen pallo. Tuolloin pallo kertoi oliko podcast tilassa played vai unplayed. Sillä hetkellä, kun jaksosta toisti sekunninkin, pallukka katosi ja jakso oli iTunesin mielestä kuunneltu. Podcastit ovat tyypillisesti hyvin pitkiä, joten niitä harvoin kuuntelee yhdeltä istumalta. Tämän kun yhdisti automaattiseen synkronointiin, katosi iPodista jaksoja, joita oli kuunneltu vain osa.

Ongelman saattoi ratkaista kahdella tavalla, joko luopumalla automatiikasta tai sitten merkitsemällä soittimesta poistetut jaksot uudestaan kuuntelemattomiksi ja synkronoimalla iPodin uudelleen — ja tämän jälkeen vielä etsimällä pitkästä lähetyksestä tuskallisesti sen kohdan mihin oli jäänyt, se kun oli kadonnut. Kumpikaan ei oikein tuntunut hyvältä vaihtoehdolta.

Virheitä tietenkin sattui ja hermostuin monta kertaa. En tullut ajatelleeksi, ettei ongelma olekaan kovin yksinkertainen ratkaista. Milloin nimittäin jakso on kuunneltu? Mitään aika- tai prosenttirajaa on jotakuinkin mahdoton vetää. iTunes 7.1 tarjoaa ratkaisun, joka ei ole täydellinen, mutta on selvästi parempi kuin aikaisempi tilanne.

iTunes 7.1 muutti sinisten pallojen nimitystä vastaamaan niiden merkitystä. Nyt ne kertovat, onko jakso uusi. Jakson voi halutessaan entiseen tapaan palauttaa uudeksi. Tämän lisäksi synkronointiasetuksiin tuotiin lisää vaihtoehtoja:

iTunesin podcast-synkronointiasetukset

Nyt on mahdollista valita iPodiin tuotavaksi kaikki, kaikki toistamattomat (unplayed) tai kaikki uuden (new) jaksot tai jokin tietty määrä näitä. Toistamaton jakso on silloin, kun sen play count on alle 1. Play count kasvaa, kun jakso kuunnellaan loppuun. Tämä asetus siis estää jaksoa poistumasta soittimesta ennen kuin se on todella kuunneltu.

Tästä seuraa valitettavasti pieni ongelma. Jaksoja et läheskään aina tee mieli kuunnella ihan loppuun asti. Viimeiset sekunnit on usein täytetty toissijaisella materiaalilla kuten musiikilla tai mainoksilla. Helpottaisi kovasti, jos jaksoihin olisi tallennettu viimeiselle sekunnille chapter, jotta loppuun olisi helppo hypätä. Chapter-tietoa ei juurikaan harrasteta, mikä on ihan ymmärrettävää. Tämä on kuitenkin varsin pieni ongelma verrattuna aikaisempaan jatkuvaan säätämiseen ja hermojen menetykseen.

Enää tarvittaisiin ajatuksia lukeva iTunes.

3 Replies to “Podcastien synkronointi on helpompaa iTunes 7.1:ssä”

  1. Onko podcast-suosituksia? Mac Observerin Mac Geek Cabista olen saanut itse hyviä ohjeita ongelmiin, joita en tiennyt olevankaan.

  2. Kappas.. eipä siitä pitkä aika ollut, kun asiasta puhuit. Pitää tutustua.

Comments are closed.