Microsoft myönsi viimein virheensä

MIX06-raportteja on ollut joka toinen ulkomainen blogi täynnä viime päivinä, mutta Dave Shean tilanneraportti oli ensimmäinen silmiinsattunut, joka ei ollut vain luettavaksi kelpaamaton lista.

Raportin mielenkiintoisin asia minulle henkilökohtaisesti oli se, kuinka sekä itse Bill Gates että IE-tiimin vetäjä Dean Hachamovitch viimein myönsivät avoimesti istuneensa IE:n päällä vuosia. Aiemmin on saanut kuulla selittelyä tietoturvaan panostamisesta ja muita tekosyitä, muttei oikeita perusteluita sille mitä väliajalla tehtiin. Kehityksen jäädyttäminen on tietysti ymmärrettävää, mutta silti ärsyttää, kun tietää että päin naamaa valehdellaan. Nyt kun on myönnetty avoimesti, että peukaloita pyöriteltiin, voi vähitellen alkaa antaa anteeksi. Varsinkin kun puheet IE7:n nykytilasta ovat vaikuttavia ja lupaukset jatkokehityksestä juhlallisia.

Kun Microsoft nyt panostaa tosissaan IE:n kehitykseen ainakin jonkin aikaa ja kehittää itsekin kuumeisesti verkkopalveluitaan, tulee meneillään oleva web-hype elämään ainakin seuraavat pari vuotta.