42

Täytän tänään 42 vuotta. Elämän tarkoitus ei silti ole ihan vielä selvinnyt.

Alan hommissa on tullut oltua nyt 20 vuotta, josta yrittäjänä noin 10. Työura on tuskin vielä edes puolivälissä, mutta jo melkoisia muutoksia on tullut käytyä läpi. Microsoft-devaajasta konsultin kautta toimiston perustajaksi, sitten mainostoimiston web-projektitiimin vetäjäksi, josta sapattikauden kautta itsenäiseksi WordPress-kehittäjäksi ja “hallitusammattilaiseksi”.

En ole koskaan ollut näin tyytyväinen työelämääni. Vapaus, vaikken sitä edes paljon hyödyntäisi, on minulle psykologisesti erittäin tärkeä asia. Minulla on myös ollut erinomaista tuuria asiakkaiden, projektien ja työkavereiden valikoitumisessa. Motivaatio ja työteho ovat taas olleet kuin uran aivan ensimmäisinä työvuosina, elleivät paremmat. Tätä muutosta olisi ollut vaikea uskoa ennalta.

Viime vuosina henkilökohtainen elämäkin on kokenyt monta myllerrystä, mutta näyttää nyt viimein asettuvan uomiinsa. Volvo ja omakotitalo Espoosta eivät vielä vähän aikaa sitten, saatikka nuorempana, todellakaan olleet minun unelmani, mutta niin siinä vain nyt kävi.

Terveyden osalta kulunut kevät oli raskas. Kuukausia vaivannut lievä flunssa altisti lopulta koronalle ja sen takia piti käydä sairaalassa asti muutama yö lepäämässä. Palautuminen on hapenottokyvyn osalta kestänyt pitkään, mutta toisaalta omasta terveydestä se on pannut huolehtimaan entistäkin enemmän – varsinkin liikunta on lisääntynyt ja olen löytänyt itsestäni pienen juoksijan.

On vaikea nähdä, mitä seuraavan 20 vuoden päässä odottaa. Sitä odotellessa keskityn nauttimaan siitä kaikesta hyvästä mitä minulla nyt on.