Google ostaa Feedburnerin 100 miljoonalla dollarilla

Huhut ovat totta: Google ostaa Feedburnerin 100 miljoonalla dollarilla. Feedburnerin ja Analyticsin integraatio on luonnollinen ja toivottu tulos. Kenties myös AdSense löytää nopeasti tiensä syötteisiin tätä kautta?

Feedburnerin monipuolinen ja luotettava palvelu on vakuuttanut niin sunnuntaibloggaajat kuin julkaisemisen ammattilaisetkin jo pitkään. Sitä olen ihmetellyt, miksei firmalle ole ilmaantunut kilpailijoita. Tämän kaupan myötä kilpaileminen menee huomattavasti vaikeammaksi. Tosin Microsoftilla luultavasti jo aloitettiin Microsoft Windows Live Web Feed Analyticsin koodaaminen.

Luettua: Agile Web Development with Rails

Agile Web Development with Rails -kirjan kansiRuby on Rails on kiehtova ja paljon huomiota viime aikoina saanut web-kehitys-framework. En ole ollut ASP.NETiin lainkaan tyytyväinen, ja vaihtoehdot kiinnostavat aina. Niinpä otin luettavakseni pääteoksen Railsista: Agile Web Development with Rails.

Kun ensimmäisten lukujen tuskallisen hitaasti etenevästä aloittelijoille suunnatusta vaiheesta päästiin itse asiaan, alkoi homma todella kiinnostaa. Puolessa välissä olin jo täysin myyty. Kun illalla näitä sadulta kuulostavia juttuja luki, ei aamulla töihin palaaminen enää tuntunutkaan mukavalta.

Pureutumatta yksityiskohtiin, Rails tuntuu ratkaisevan kaikki ne ongelmat, joihin ASP.NETin kanssa jatkuvasti törmää. On helppo nähdä, miten tuottavuus on aivan eri tasolla ja jälki melkein automaattisesti parempaa.

Seuraavaksi tarvitsen oikeaa kokemusta, kirjaviisaus kun ei vie pitkälle. Pieni projekti on jo mielessä ja tekeminen saa pian alkaa.

Muuten, jos meinaa kirjaa tilata Suomeen, niin ainakin Playn hinta on kohdallaan.

XStandard 2 — vihdoinkin myös OS X:llä!

XStandard on WYSIWYG-editori, joka asentuu selainlaajennukseksi. Sen paras puoli on onnistunut pyrkimys sisällön erottamiseen esitystavasta. Vuosien ja lukuisten verkkopalveluiden käyttökokemuksella pahaa sanottavaa tuotteesta ei paljon ole.

Joitain selkeitä puutteita XStandardissa on. Yksi niistä katoaa, kun pian julkaistava versio 2 tuo mukanaan odotetun tuen OS X:lle.

Tulevassa versiossa on paljon muutakin oleellista uutta. Moni näistä kuulostaa niin perusjutuilta, että on suorastaan noloa, että niitä on saanut odottaa näinkin kauan:

  • näppäimistöllä hallittava käyttöliittymä
  • etsi & korvaa
  • definition list -tuki (aiemmin editori korvasi kysymättä dl-listan p-elementillä!)
  • pre-elementin tuki (aiemmin XStandard tuhosi pre:n valkoisen välin ja korvasi elementin kappaleella
  • redo!

Vastapainoksi on XStandardin kunniaksi mainittava, että CSS-tuki oli jo edellisessä versiossa varsin hyvä — joiltain osin jopa parempi kuin IE6:ssa — ja tulevassa versiossa tilanne paranee entisestään.

Erillinen, käyttäjien koneille asennettava sovellus lisää yhden ylimääräisen mutkan ja riippuvuussuhteen muuten niin helposti tapahtuvaan web-sovelluksen käyttöönottoon. Siksi päätöstä käyttää XStandardia ei kannata tehdä kovin kevyin perustein. Jos sisältöä on runsaasti ja sitä arvostaa, ei vaihtoehtoja valitettavasti kovin paljon ole.

Transformers 4. heinäkuuta

Uutta traileria pukkaa.

Steven Spielbergin tuottama ja Michael Bayn ohjaama toimintaseikkailu.

Ei kuulosta kovinkaan älykkäältä yhdistelmältä, mutta ei sen niin väliä. Robot näyttävät todella hienoilta. Odotettavissa siis sliipatut b-luokan näyttelijät, a-luokan efektit ja ö-luokan juoni. Yhdistelmä, joka on pakko nähdä!