Käyttöohje

Syyllisiä suojellakseni jätän lähteen mainitsematta, mutta tällainen ilmoitus tuli eräältä saitilta pikaviestikeskustelun kautta välitettyä linkkiä seuraamalla:

Sovellusvirheee

Sivu on vanhentunut

Sivua ei voida luoda uudestaan, koska sivun luontiin tarvittavat tiedot ovat vanhentuneet. Vältyt tällaisilta ilmoituksilta, kun et käytä selaimen takaisin-painiketta. Käytä takaisin-painikkeen sijaan käyttöliittymässä olevia linkkejä navigointiin.

Igglo ei osaa kaikkea

Igglo on monella lailla loistava, mutta ehkä pahin kompastuskivi on sen nimi. Nimeä on vaikea muistaa ja vaikea puheessa välittää. Tekijätkin tuntuvat tietävän ongelman, koska ainakin seuraavat osoitteet on varattu Igglon käyttöön:

Samankaltaisten osoitteiden varaaminen on tietenkin hyvä juttu. Huono juttu sen sijaan on se, että kaikki osoitteet näyttävät täsmälleen saman sisällön. Kävijä ei saa virheestään mitään palautetta. Virallista nimeä vastaavaan osoitteeseen tulisi uudelleenohjata.

Yhdelle osoitteelle tarjoillaan vielä enemmänkin vaihtoehtoja. Samaan katuosoitteeseen voi tulla haun kautta osoite URL:n query stringissä tai vaikka karttahaun kautta osoitteen tietokanta-ID query stringissä. Lisäksi jokaisella osoitteella on oma alidomain, kuten viideslinja18.helsinki.igglo.fi. Kun nämä kaikki toimivat yhteen jokaisen mainitun domainnimen kanssa, on soppa valmis.

Well Designed URLs are Beautiful!

Web 2.0 Suomessa

Jere Majavan lista suomalaisista uuden polven www-sovelluksista on surullista luettavaa. Listatuista ehkä Amppareissa on jotain ideaa, Herkut on vain Scuttlen instanssi ja siten yhtä paljon web 2.0:aa kuin mikä tahansa WordPressin asennus. Muita mainittuja en viitsi edes kommentoida, ettei tule paha mieli. Onko tässä todellakin lista siitä, mitä Suomessa osataan?

Ei!

Lisäisin listalle yhden palvelun, jonka rinnalla kaikki Majavan listan palvelut jäävät puuhasteluksi.

Igglo on kohuttu kiinteistövälityspalvelu. Igglo on myös merkkipaalu suomalaisessa web-suunnittelussa. Se toteuttaa monia web 2.0:n periaatteita. Siinä on loistava käyttöliittymä, hyvä standardituki, kelpo saavuttavuus ja innovatiivinen konsepti. Se valjastaa kävijänsä tekemään työtä palvelun eduksi, molempien hyötyessä. Tekijöillä on ollut aimo annos rohkeutta.

Igglo on Suomen web 2.0:n ikoni.

(Kuuluvatko ylisanatkin web 2.0:aan?)