Feedit läjään

Robert Scoble yrittää saada pomonsa ostamaan NewsGatorin. Tuotevalikoimaa firmalla ainakin on. Googlen feed-API on todellinen uhka, koska yllättävän monella on käytössään useampi kone, joilta kaikilta pitäisi olla pääsy feedeihin. Microsoftin Vistaan suunnittelema, koneen kaikkien sovellusten yhteinen feedivarasto on hyvä alku, mutta ei riitä kuin yhden koneen orjille.

Itse olen unelmoinut synkronoitavasta feedivarastosta vuosia. Alkujaan ongelman ratkasi mukana (töiden ja kodin välillä) kulkeva kannettava. Sittemmin olen tyytynyt Bloglinesiin, jonka mobiiliversio on jopa käyttökelpoinen. Varsinainen Bloglines osaa pari oleellista asiaa oikein, loput menevätkin sitten todella metsään. Bloglinesin kehittäminenkin tuntuu olevan täysin jäissä.

NewsGatorin mobiiliversio on harmittavasti maksullinen — muuten voisi harkitakin siirtymistä. Kaikesta pitää valittaa, mutta mikään ei silti saisi maksaa. Toisaalta, ovat sähköpostipalvelutkin ilmaisia eivätkä järjestelmät ainakaan yksinkertaisempia.

Toivottavasti Googlen API otetaan käyttöön laajalti. Toivottavasti Google tekee myös jotain surkealle Readerilleen, mutta ei ole pakko: jos API on hyvä, joku muu varmasti tekee paremman.

Pieni tauko tekee hyvää

Edellinen blogini tässä samassa osoitteessa kuoli vähitellen. En tiedä mitä tapahtui. En kuitenkaan löytänyt elämää, vaan jatkoin ihan samojen ja uusienkin asioiden seuraamista. Puolessa vuodessa keräsin kuin vahingossa ajankohtaisia linkkejä del.icio.us:iin yli 300 kappaletta. Monesta noista olisi voinut kirjoittaa kappaleen tai pari. Tuntui jotenkin haaskaukselta kerätä ja jalostaa tietoa vain itseään varten.

Mikään selkeä päätös ei nytkään aja bloggaamaan. Ei ole suunnitelmia tai tavoitteita. Päätinpä vain asentaa WordPressin ja kokeilla skinien tekoa. Tai oikeastaan tämä tapahtui jo kesällä. Jotenkin sitten nyt päätin heittää vanhat säädöt julki. WordPressin uuden 2.0-version julkaisukin osui sopivaan saumaan. Aiempi bloginihan pyöri itse tehdyllä alustalla ja sitä edellinen Bloggerin FTP-siirron kautta. Kaikki tyypilliset vaihtoehdot on nyt siis koettu.

“Layout” näyttää pelottavasti Ordered Listiltä, mutta uskokaa tai älkää, se on oikeasti peräisin ajalta ennen tuota merkkipaalua. Ulkoasu on myös erittäin kesken rikkinäisine linkkeineen kaikkineen. Säädän lisää, jos ja kun tämä jaksaa jatkaa eloaan.